Tuana

Lilypie Premature Baby tickers

7 Şubat 2012 Salı

TİYATRO :)

Prensesimin okulunda da Şubat Tatili vardı MEB bir okul olduğu için.Annede bu süreci değerlendirmek istedi tabii üç tane tiyatro gösterisine gittik.
Birincisi Sincap Sinsindi. Çok beğendi kızım .
SİNCAP SİNSİN
Tema: Orman Sevgisi
Horhor ile Dırdır ormandan ağaç kesip satarak geçimlerini sağlamaktadırlar. Ormana yakın bir kasabada oturan Ezgi her gün ormana gidip oynamakta ve doğayı çok sevmektedir. Bir gün ormanda yangın çıkar. Güçlükle yangın söndürülür. Ezgi yangında yaralanan Sinsin’e yardım eder ve arkadaş olurlar. Horhor ve Dırdır ağaç kesmeye devam etmekte, ormanın para kazanmanın dışında bir yararı olduğuna çocukların (seyircilerin) uyarılarına rağmen inanmamaktadırlar. Bir gün Sinsin’in yaşadığı ağacı da keserler. Ezgi ile Sinsin onlara karşı ormanlarını korumak için bir plan yaparlar...



İkincisi Masal Masal İçinde oyunuydu.
Masal Masal İçinde 
Oyun La Fontaine'nin fabl masallarından yola çıkarak hazırlanmış ve üç Temel Masal’dan oluşuyor. Karga ile Tilki, Ağustos Böceği ve Karınca gibi fabl oyunların bitiminde tüm dünya çocuklarını foklorunde farklı isimlerle yer alan külkedisi, pamuk prenses gibi güzelliği ezmeye çalışan çirkinliğin betimlendiği Oduncunun Kızı isimli bölümle oyun son bulacak. 


Üçüncüsü ise Bilgiç ile Üşengeç idi.
Bu oyun; drama tekniği ile yazılıp, çocukların katılımıyla oynanan ve hem teknik olarak Türkiye’de tarzının ilk örneğini oluşturan bir oyun hem de 600’den fazla gösterimiyle Türkiye’de en uzun süre gösterime giren çocuk oyunu.22 yıldır aralıksız sergileniyor oluşu ile Guinness Rekorlarına önerilmiştir.Oyun iki oyuncuyla, çoğunlukla doğaç olarak ve çocukların katılımıyla gerçekleşiyor. Dostluk ve çevre temaları işlenirken, çocuklarda katılım yoluyla yaratıcılık ve spontanlık süreçlerinin gelişmesi amaçlanıyor.Bu oyunda 4 masal anlatıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder